Krut prutů s nekruhovým příčným průřezem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou kroucení prutů s nekruhovým příčným průřezem. K řešení jsou použity analytické a numerické metody. Teoretická část se zaměřuje na odvození základních vztahů a to zejména pro krut tenkostěnných otevřených a uzavřených profilů. Teoretické znalosti jsou poté využity pro řešení konkrétních úloh. V práci je vyšetřena vhodnost použití jednotlivých metod pro reálné součásti.
The aim of this bachelor's thesis is the problematics of twisting of bars with non-circular cross-section. In order to solve this problem, analytical and numerical methods are used. The theoretical part deals with the derivation of elementary relations, especially on the thin-walled open and closed section. This theoretical knowledge is further applied to solve specific tasks. In this thesis, the applicability of using individual methods for real parts is examined.
Description
Citation
VOTAVA, O. Krut prutů s nekruhovým příčným průřezem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Horníková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) Ing. Jaromír Kabeláč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) Ing. Petr Marcián, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vajdák (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Posluchač prezentoval běhen asi 9 minut svou bakalářskou práci a následně odpověděla na všechny otázky oponenta a otázky dalších členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO