Inhalátory a nebulizátory pro použití v medicíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Táto práca podáva rešeršnú štúdiu o inhalačných systémoch, ich histórii, vývoji a súčasnej podobe. Objasňuje princípy bežných inhalačných technológií a približuje dôvody ich výskumu a inovácií. Objasňuje dopad veľkosti častíc inhalačného aerosólu na inhalačnú liečbu. V experimentálnej časti tejto práce sú overené veľkostné distribúcie častíc aerosólov vybraných inhalátorov a určené ich respiračné frakcie.
This work provides a research study of inhalation systems, their history, development and current forms. It clarifies the principles of common inhalation technology and focuses on the reasons of their research and their innovations. It focuses on the impact of particle size on inhalation therapy. The experimental part of this work deals with the measurement of particle size distributions administered from selected inhalers and determination of respiratory fractions.
Description
Citation
MIŠÍK, O. Inhalátory a nebulizátory pro použití v medicíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Student zodpověděl všechny 3 otázky oponenta. Docent Katolický se dotázal na metodiku použitou při porovnání výsledků. Dále se docent Katolický dotázal na grafy vizualizující výsledky a na použité jednotky veličin a upozornil, že v práci není uveden seznam použitých symbolů a zkratek. Doktor Krejčí se dotázal na způsob vyhodnocení výsledků. Profesor Štětina se zeptal na konstrukční řešení inhalátorů. Docent Jaroš upozornil na drobné formální nedostatky v práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO