Návrh rámu vozidla Formule Student

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem a výrobou hybridního rámu, který je tvořen prostorovým trubkovým rámem a monokokem z kompozitních materiálů. Dále řeší jeho simulaci pomocí FEM analýzy. V neposlední řadě je zde fyzicky změřená torzní tuhost. V závěru práce je tento rán srovnán se starší generací rámu, který je tvořen výhradně prostorovým trubkovým rámem a jsou zhodnoceny jeho výhody a nevýhody.
This diploma thesis focuses on proposing construction and manufacture plans of a hybrid frame chassis consisting of a tubular space frame and a monocoque made of composite materials. Next, it discusses the simulation of the chassis via FEM analysis and also measuring of its torsional stiffness. In the final part of the thesis, the frame is compared to its older predecessor, which is made solely of a tubular space frame, and its advantages and disadvantages are evaluated.
Description
Citation
DĚRDA, M. Návrh rámu vozidla Formule Student [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. Marek Slovák (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Študent zoznámil odbornú komisiu so svojou diplomovou prácou (zadanie, ciele, riešenie, výsledky a záver). Následne zodpovedal otázky oponenta uvedené v Oponentskom posudku. Ďalšie doplňujúce otázky k diplomovej práci boli: - Čo bolo konkrétnym prínosom prezentovanej práce? Prebiehal v práci aj nejaký druh výpočtu navrhovaného rámu? - Ako sú spojované karbónové diely? - Aké boli hodnotiace kritériá pri návrhu prezentovaného rámu? - Aké je porovnanie nového a predošlého rámu formule DRAGON? - Aké materiálové charakteristiky karbónu ste použili v MKP simulácií?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO