Konstrukční návrh manuální brusky pro ostření nožů dřevoobráběcích strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem manuální brusky pro ostření hoblovacích nožů. Bruska je navržena k položení a přichycení k pracovnímu stolu, úběr třísky je realizován pomocí naklápění motoru, posuv obráběného nástroje směrem k brusnému kotouči a ve směru broušení využívá pomocné vedení, k nastavení geometrie břitu je použit naklápěcí mechanismus s noniem zajištěným excentrickými pákami. V příloze lze najít výkresovou dokumentaci sestavy s dvěma podsestavami a dva výrobní výkresy.
The bachelor thesis deals with the design of a manual sander for sharpening planing knives. The grinder is designed to be laid and attached to the work table, chip removal is done by tilting the engine, feed the tool to the grinding wheel, and using the guide wire in the grinding direction. Attachment drawings can be found in the assembly with two sub-assemblies and two production drawings.
Description
Citation
MUSIL, T. Konstrukční návrh manuální brusky pro ostření nožů dřevoobráběcích strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Andrš, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kovář, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO