Srovnání postupu ocenění rodinných domů v ČR a SR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Předmětem této diplomové práce je srovnání postupu ocenění rodinných domů v ČR a SR, je uvedena legislativa se vztahem pro oceňování v uvedených republikách a jsou definovány jednotlivé termíny: rodinný dům, hodnota a cena. V práci jsou popsány základní metody oceňování nemovitého majetku, které jsou používané v ČR a SR. Důležitou součástí práce je analýza realitního trhu, na základe této analýzy byly vybrány dvě srovnatelné lokality. Postupy oceňování nemovitého majetku byly aplikovány na konkrétní případy. Vybrané rodinné domy byly oceněny obvyklou cenou, cenou časovou a cenou zjištěnou. Výstupem práce je srovnání postupů ocenění, které jsou používány v ČR a SR.
The topic of the diploma thesis is a comparison of evaluation methods of family houses in the Czech and Slovak Republic, a legislation in relation to the evaluation in mentioned countries and a definition of particular terms: family house, value and price. There are basic methods of the evaluation of the immovable property used in Czech and Slovak Republic described in this thesis. The important part of the thesis is an analysis of the real estate market. On the basis of this analysis were chosen two comparable localities. Methods of the evaluation of the immovable property were applied on specific cases. Chosen family houses were valued at the common price, time price and ascertained price. The result of the diploma thesis is the comparison of evaluation methods used in the Czech and Slovak Republic.
Description
Citation
PETROVIČOVÁ, L. Srovnání postupu ocenění rodinných domů v ČR a SR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Srovnání postupů ocenění rodinných domů v ČR a SR. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Komise položila otázky: Na základě čeho jste vybrala posuzované domy? Diplomantka na otázky odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO