Srovnání nákladů na změnu dokončené stavby RD s výsledným zhodnocením této nemovité věci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá stanovením nákladů na provedení změny stavby rodinného domu z počátku minulého století, který již prošel jednou rekonstrukcí v 90. letech minulého století a zjištěním zhodnocení tohoto domu provedenými stavebními úpravami. Podrobně je popsán stavebnětechnický stav domu před rekonstrukcí a popis stavebních prací a použitých technologií při rekonstrukci realizované v letech 20132015. Předpokládané náklady na stavební práce jsou stanoveny položkovým rozpočtem a skutečné náklady na rekonstrukci, která byla z velké části prováděna svépomocí, jsou stanoveny podle daňových dokladů majitele objektu. Zjištění výše zhodnocení domu změnou stavby je provedeno pomocí nákladové metody a porovnávacím způsobem. Získané výsledky jsou vyhodnoceny, porovnány mezi sebou a okomentovány v závěru práce.
The diploma thesis deals with the cost determination of the family house reconstruction, which was built at the beginning of the last century and has already undergone one reconstruction in the 90s of the last century and the assessment of the building's valulation by the building modifications. The construction technical state of the house before reconstruction and description of the construction works and used technologies in the reconstruction realized in 20132015 are detaily described as well. Expected construction costs are determined by an item budget and actual reconstruction costs which were largely self-made are determined according to the tax documents of building owner. The determination of value change by house reconstruction was evaluated using the cost and comparation method.
Description
Citation
ZAHRADA, P. Srovnání nákladů na změnu dokončené stavby RD s výsledným zhodnocením této nemovité věci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Srovnání nákladů na změnu dokončené stavby RD s výsledným zhodnocením této nemovité věci. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval velmi zodpovědně.. Na otázky komise odpověděl pohotově. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděl jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. Doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc., položil otázku: Máte velké rozdíly v režiích. Prof. Ing. Albert Bradáč, DrCs., položil otázku: Je tam promítnutá vlastní práce. Obhajoba: A
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO