Analýza nejvyššího a nejlepšího využití sokolovny v obci Mosty u Jablunkova

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou analýzy nejvyššího a nejlepšího využití majetku. V zahraničí je tato metoda poměrně využívaná a označována jako HABU. Metoda je aplikována na konkrétní případ sokolovny v obci Mosty u Jablunkova. První část práce je zaměřena na teoretickou část, kde jsou popsány základní pojmy a postup při řešení problematiky nejvyššího a nejlepšího využití. Druhá část práce je zaměřena na praktickou aplikaci metody na konkrétní případ, kdy jsou na logicky pravděpodobných možnostech využití provedeny zkoušky legální přípustnosti, fyzické možnosti, finančního opodstatnění a maximální výnosnosti. Výsledkem provedených zkoušek je nejvyšší a nejlepší využití konkrétního případu.
This diploma thesis deals with the issue of analyzing the highest and best use of property. Abroad, this method is quite used and referred to as Habu. The method is applied to a specific case of the Sokolovna in Mosty u Jablunkova. The first part focuses on the theoretical introduction, which describes the basic concepts and how to tackle the highest and best use. The second part of the thesis is focused on the practical application of the method to a particular case where the legal admissibility, physical, financial and maximum profitability tests are made on logically probable possibilities of use. The test results are the highest and best use of a particular case.
Description
Citation
CHWASTKOVÁ, S. Analýza nejvyššího a nejlepšího využití sokolovny v obci Mosty u Jablunkova [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Analýza nejvyššího a nejlepšího využití sokolovny v obci Mosty u Jablunkova. Závěrečnou práci obhajovala srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala zodpovědně. Na otázky komise odpověděla pohotově. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděla srozumitelně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila. Ing. Radka Kantová, položila otázku: Uvažovala jste i s vedlejšími rozpočtovými náklady. Nebylo by potřeba i rekonstruovat stávající sítě. Obhajoba: B
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO