Problematika hodnocení a snížení dopadů tzv. černých labutí při uvádění nových léčiv na trh

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na analýzu a hodnocení rizik při uvádění nového léčiva na trh v případě nenadálých hromadných nákaz z pohledu černých labutí. Práce seznamuje se současným stavem v řešené problematice, vysvětluje terminologii a význam černých labutí a uvádí příklady biologických černých labutí. Na základě analýzy a zjištěných dostupných informací je navržen přístup pro hodnocení rizik společně s návrhy opatření směřujících ke snížení nebo eliminaci příp. rizik.
The diploma thesis is focused on the analysis and evaluation of risks in the introducing of new drug in the case of unexpected mass infections from the point of view of black swans. This thesis acquaints itself with the current state of the problematics, explains the terminology and meaning of black swans and gives examples of biological black swans. On the basis of the analysis and the available informations is proposed a risk assessment approach together with proposals how to reduce or eliminate possible risks.
Description
Citation
ŽENATÁ, L. Problematika hodnocení a snížení dopadů tzv. černých labutí při uvádění nových léčiv na trh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-28
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Problematika hodnocení a snížení dopadů tzv. černých labutí při uvádění. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO