Systémové pojetí rizik spojených s vedením bankovního účtu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Základem diplomové práce je změnit nestandardní problémovou situaci na standardní s využitím zvýšení finanční gramotnosti klientů bank ve vztahu k vedení účtu. Literární rešerše je zaměřená na bankovní a technologické pojmy, dále je doplněna o znalosti týkající se rizika. Za hlavní přínos práce považuji vytvoření souboru jednotlivých rizik a jejich kategorizaci, která byla vytvořena na základě získané praxe. Dále bylo v diplomové práci provedeno dotazníkové šetření a následně statisticky zpracováno.
The basis of this thesis is to change the non-standard problem situation into a standard situation by using an increase of financial literacy of the bank's clients in relation to the account management. The literary research focuses on banking and technological concepts, supplemented by increased risk knowledge. The main contribution of my work is the creation of a set of individual risks and their categorization, which was created based on my gained practical experience. In addition, this thesis comprises of a survey which was carried out in the thesis and then statistically analyzed.
Description
Citation
HÁJKOVÁ, D. Systémové pojetí rizik spojených s vedením bankovního účtu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) prof. Ing. Přemysl Janíček, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) RNDr. Pavel Popela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-26
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Systémové pojetí rizik spojených s vedením bankovního účtu. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Diplomantka na otázky komise odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO