Budič laserového zdroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce popisuje funkci a návrh budiče zdroje pro laserovou diodu. Hlavním cílem bylo seznámit se s požadavky pro konstrukci laserové diody a realizovat zařízení, které umožňuje intenzitní modulaci vyzařovaného svazku s dynamikou alespoň 80 % maximálního vyzařovaného výkonu. V úvodu práce je rozebrána problematika laserové techniky. Dále jsou popsány podrobněji typy, aplikace napájení a základní zapojení laserových diod. V závěru práce je realizováno, popsáno a proměřeno zapojení budiče zdroje pro laserovou diodu.
The thesis describes the function and an energizer fount design for a laser diode.The main aim was to be familiarized with the requirements for the laser diode construction and to realize the equipment which enables an intensive modulation of a radiated cluster accompanied with a dynamics at least 80% of a maximum radiated output. The introduction of the thesis is focused on the issue of the primary features and elementary ideas concerning the matter of the laser. Moreover the types, infiltration application and the essential laser diode wiring are defined.The conclusion of the thesis is concentrated on the energizer fount linkage for the laser diode.
Description
Citation
PUČÁLKA, J. Budič laserového zdroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Hertl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO