Popis napjatosti a deformace na čele vyhnutých trhlin zatížených ve smykových zátěžných módech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá posouzením vlivu délky trhliny a úhlu jejího vyhnutí na napjatostní a deformační podmínky na jejím čele u vzorku, který je zatížený smykem. V první části této práce jsou rozebrány jednotlivé přístupy, vedoucí k popisu výše zmíněných podmínek, druhá část se pak zabývá sestavením modelu, kterým jsou určovány lomové parametry, jejichž hodnoty jsou porovnány v části třetí.
The primary objective of this masters thesis is to assess the eects of the length of crack and the angle, of which is this crack inclined on the stress and strain states at its front for the test sample loaded under shear. The rst part of this thesis will analyze the individual approaches that lead to the description of the aforementioned conditions. The second part deals with the FEM model assembly, which will lead to the fracture parameters, the values of which will be compared in part three.
Description
Citation
ROH, M. Popis napjatosti a deformace na čele vyhnutých trhlin zatížených ve smykových zátěžných módech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inženýrská mechanika a biomechanika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Laš, CSc. (předseda) Ing. Milan Roučka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Florian, CSc. (člen) prof. Ing. Přemysl Janíček, DrSc. (člen) prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Michal Kotoul, DrSc. (člen) prof. Ing. Jaroslav Zapoměl, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
Student v prezentaci představil odborné komisi svou diplomovou práci. Po prezentaci byly přečteny posudky vedoucího a oponenta diplomové práce a student odpovídal na jeho dotazy. Komise celé jeho vystoupení hodnotila jako výborné.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO