Návrh optimalizace výrobní linky v sériové výrobě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tento diplomový projekt se zabývá výrobní linkou ve vybrané firmě. Nejprve je zpracována teoretická část zabývající se štíhlou výrobou, následně je popsána vybraná firma a samotná výrobní linka. Na výrobní linku je nahlíženo z různých úhlů pohledu a hledají se vhodná místa k optimalizaci. Nejdůležitějšími hledisky jsou efektivita výroby a ergonomie. Po nalezení kritických míst jsou navrženy rozdílné varianty řešení. Ty jsou dále rozebrány, zhodnoceny a je doporučena ta nejvhodnější z nich.
This diploma project deals with the production line in the selected company. The theoretical part is dealing with lean production, followed by the company description and description of the production line itself. The diploma project looks at the production line from a variety of perspectives and looks for the most appropriate points to optimize. The most important aspects are the efficiency of production and ergonomics. After finding critical points, different solutions are proposed and they are further elaborated, evaluated and the most appropriate one is recommended.
Description
Citation
LYČKA, A. Návrh optimalizace výrobní linky v sériové výrobě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Maixner, MBA (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: Takt výrobní linky Ergonomie pracoviště Ekonomické zhodnocení návrhů Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO