Racionalizace výroby součásti zemědělského stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá procesem obrábění výkovku ojnice, a to ve spolupráci se společností Zetor Tractors a.s. První kapitola práce je zaměřena na bližší představení společnosti. Druhá kapitola obsahuje podrobnější rozbor technické dokumentace a požadavků na výrobu předmětu studie, tedy sestavy ojnice. Ve třetí kapitole je detailně rozebrána a popsána stávající technologie výroby. Čtvrtá kapitola si klade za cíl návrh nové technologie použitelné pro výrobu ojnice v požadované jakosti. Pátá kapitola je zacílena na samotné testování nově navržené technologie. V poslední, tedy šesté kapitole je provedeno technicko-ekonomické zhodnocení navrženého postupu.
This master's thesis deals with the process of machining a forged connecting rod in cooperation with the company Zetor Tractors a.s. The first chapter of the thesis is focused on a detailed introduction of the company. The second chapter includes an elaborate analysis of the technical documentation and requirements concerning the making process of the subject of study, specifically the construction of the connecting rod. In the third chapter, the current production technology is discussed and described in detail. The aim of the fourth chapter is to propose an innovative technology which can be used for the production of connecting rods in the required quality. The fifth chapter is aimed at testing the newly designed technology. In the final, sixth, chapter, a technical and economical evaluation of the proposed procedure is performed.
Description
Citation
TENORA, T. Racionalizace výroby součásti zemědělského stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (člen) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) Ing. Karel Praks (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Můžete doplnit pro zvolené obráběcí centrum do technologického postupu třídníkové číslo prácoviště? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaký průměr obrábíte kruhovou interpolací? 2. Jaká je podstata a hlavní přínos Vaší práce? 3. Je Váš návrh již realizován v praxi? 4. Jaký je roční pbjemový požadavek pro výrobu ojnic? 5. U vrtáku s vyměnitelnými břitovými destičkami, které z těchto destiček se opotřebovávají dříve? Blíže k ose nástroje nebo blíže obvodu nástroje? 6. Jaké jsou ekonomické náklady na protahovací trny? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO