Moderní jednotka pro energetické využití odpadů o střední kapacitě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předkládaná práce se zabývá strojně-technologickým řešením moderní technologické jednotky pro energetické využití odpadu střední kapacity. Úvodem jsou specifikovány požadavky na provoz zařízení a zadané parametry modelového regionu, které jsou doplněny technologickým schématem zařízení s popisem hlavních technologických celků. Pro splnění cílů práce jsou shrnuty základní bilanční údaje vyplývající ze zadání včetně bilančního schématu. Tyto údaje jsou podkladem pro řešení dispozice hlavních celků na uvažovaném stavebním místě a stanovení základních parametrů nezbytných pro návrh hlavních aparátů doplněných o bližší popis. Aparáty jsou schematicky znázorněny včetně jejich hlavních rozměrů a popisu konstrukce. Při řešení jsou uvažovány moderní inovační prvky jednotlivých vybraných aparátů mající vliv na celkovou efektivitu. Na závěr jsou stručně sumarizovány náklady strojně-technologického řešení pro účely dalšího ekonomického posouzení projektu.
The submitted Master Thesis deals with the technological/mechanical solution of an up-to-date medium capacity waste-to-energy plant. Operational requirements and basic parameters related to a concrete region are specified in the introduction of the Thesis. This is supplemented by a flow-sheet of the plant with the description of main process subsystems. To meet the goals of the Thesis basic balance information is summarized and related schemes included. These data represent principal inputs for the on-site plant as well as basic parameters for the design of key equipment. These pieces of equipment are schematically drawn including their basic parameters and a description of construction. All the available innovative solutions are taken into account. The Thesis provides also a technical-economic analysis for being able to evaluate the overall project.
Description
Citation
KRIŠPÍN, J. Moderní jednotka pro energetické využití odpadů o střední kapacitě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Procesní inženýrství
Comittee
Ing. Jan Pokorný, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Petr Žaloudík, CSc. (člen) Ing. Pavel Seichter, CSc. (člen) prof. Ing. Petr Stehlík, CSc., dr. h. c. (člen) Ing. Dušan Vincour, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Obhajoba obsahovala: - metodiku řešení návrhu - analýzu celkové situace pro daný projekt - strojně-technologické řešení - dispoziční řešení - ekonomické řešení Otázky: - téma bylo vyčerpáno v rámci oponenského posudku
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO