Návrh vytápění a větrání pro „Emotivní dům“

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem vytápění a větrání pro Emotivní dům navržený autorem diplomové práce. V první části je představena stavba a stavební řešení. V další části výpočet tepelné ztráty a návrh teplovzdušného vytápění, včetně volby vzduchotechnické jednotky a návrhu potrubní trasy a uvedení použitých komponentů. Vdalší části je návrh vytápění pro koupelny, které je provedeno podlahovým vytápěním. A vytápění neobytných místností pomocí otopných těles. V závěru práce je uvedena volba zdroje tepla. Práce obsahuje i vyhotovené výkresy.
This master’s thesis deals with the design of the heating and ventilation system for the ‘Emotivní dům’ which was designed by the author of this thesis. The first part of the thesis provides an overview of the project and the architectural design of the house. In the next part, the calculation of the heat loss and the design of the heating and ventilation system is described. War-air heating/ventilation is used in in the habitable rooms of the house with the hydronic system utilized in other spaces. The floor heating is used in the bathrooms and the other non-habitable spaces, such as the garage, are heated with radiators. A natural gas boiler is used as a heat source for both space heating and domestic hot water heating. The thesis contains the floor plans of the house as well as technical drawings of the heating and ventilation system.
Description
Citation
BRÁZDA, J. Návrh vytápění a větrání pro „Emotivní dům“ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Zodpovězeny dotazy oponenta. Doc. Katolický se dotázal na důvod využití všech způsobů vytápění (tplovzdušné, radiátory i podlahové vytápění), jaký je uvažovaný zdroj tepla a jak je vyřešeno napojení jednotlivých způsobů vytápění na zdroj tepla? Doc. Kratochvíl vznesl dotaz k rovnici pro tepelnou kapacitu na straně 23 diplomové práce a kde se vzaly hodnoty, které byly do této rovnice dosazeny? Prof. Jícha se zeptal, zdali by bylo možné použít k vytápění tzv. falešné podlahové vytápění.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO