Návrh technologie výroby šnekového soukolí z plastu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem vstřikovací formy pro výrobu dvoudílného plastového šneku, který je součástí šnekového soukolí uloženého v objímce. Z počátku byl proveden rozbor zadané součásti s upřesněním její funkce a stanovením kritérií, které musí daná součást splňovat. Dále byl proveden návrh technologie výroby (vstřikování) s následným teoretickým rozborem plastových materiálů, technologie vstřikování a konstrukcí forem. Následně v praktické části byl proveden kompletní návrh vstřikovací formy na základě provedených simulací a technologických výpočtů. Na základě parametrů vstřikovací formy byl vybrán stroj, na kterém by měla být výroba prováděna podle navrhovaného technologického postupu. Závěr práce obsahuje technicko-ekonomické zhodnocení navržené technologie na výrobu výstřiků zadané součásti.
The master thesis deals with the design of the injection mold for the production of a plastic two-part worm which is part of the worm gear set in the sleeve. From the beginning, an analysis of the assigned component was performed, specifying its function and specifying the criteria that must be met by the component. In addition, design of the production technology (injection molding) was carried out, followed by theoretical analysis of plastic materials, injection molding technology and mold design. Subsequently, in the practical part, a complete design of the injection mold was made on the basis of simulations and technological calculations. On the basis of the parameters of the injection mold, a machine was chosen, on which production should be carried out according to the proposed technological procedure. The conclusion of the thesis contains a technical and economic evaluation of the proposed technology for the production of Plastics splatter component.
Description
Citation
PETRUCHA, R. Návrh technologie výroby šnekového soukolí z plastu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Student prezentoval komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl dotazy oponenta. Dále byly studentovi položeny následující dotazy: 1. Do jaké kategorie plastů patrí polyoxymethylen a jaká aditiva jsou v něm obsažena? 2. Jaké použití má vyráběná součást - šnekové sokolí? 3. V čem by se lišilo příp. použití kompozitních materiálů na místo vámi použitého? 4. Mohly být pro připevnění součásti použity i samořezné šrouby? 5. Vysvětlete v kenomickém zhodnocení uvádnou cenu stroje. 6. Vysvětlete rychlostní profil média, který je uveden str. 28.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO