Analýza procesů obrábění kovových materiálů se zaměřením na energetické aspekty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Obecný rozbor problematiky obrábění, rozbor řezných sil pro soustružení, frézování, vrtání. Vyhodnocení experimentálně naměřených hodnot struktury povrchu a teoretických hodnot složek řezných sil, při soustružení válcové součásti. Ekonomičnost procesů pro srovnatelné výsledky konečného stavu povrchu.
A general analysis of machining problems, analysis of cutting forces for turning, milling, drilling. Evaluation of experimentally measured values of surface structure and theoretical values of cutting forces in turning cylindrical parts. Economical processes for the comparable results of the final state of the surface.
Description
Citation
SZLAUR, V. Analýza procesů obrábění kovových materiálů se zaměřením na energetické aspekty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Brychta (člen) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (člen) doc. Ing. Dušan Štekláč, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Proč se při obrábění kalené ložiskové oceli 14 209 nepoužil jako nástrojový materiál PKD? Proč se pro VBD z PKNB použila pouze řezná rychlost vc=161,8 m.min-1, vuz str.35? Jaká byla nastavená citlivost pro dotykové měřící zařízení Taylor Hobson viz. str 35? Zdůvodněte, proč naměřené hodnoty Ra jsou menší, než vypočtené teoretické hodnoty Rat viz strana 38? Jaké jsou vlivy působící na oblast primární plastické deformace? Kde dochází a jaká je příčina vzniku sekundární plastické deformace při procesu obrábění? Dotazy na odlišnosti značení v obrázcích v DP. Připomínky a dotazy k odchylování se od původních cílů práce. Student dotazy zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO