Závodní vozidla třídy GT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce s názvem „Závodní vozidla třídy GT“ si vzala za úkol seznámit čtenáře s fascinujícím světem závodů vozů třídy GT. Zabývá se historií závodů, současnými pravidly závodů a závody samotnými, tratěmi a jejich pravidly, vozy GT a jejich technickými specifikacemi a předpisy, které je určují. Konstrukčním řešením motorů a součástí podvozků, jako závěsů, tlumičů a stabilizátorů a kol. Dále pak aerodynamické prvky, jako spojlery, křídla a podvozková aerodynamika. A nakonec hmotností a elektronikou vozů.
This bachelor thesis called „Racing cars GT series“ had taken a task to introduce the reader with a fascinating world of GT class race cars. It deals with history of races, current rules of racing and races themselves, racetracks and their regulations, GT cars and their technical specifications and regulations, which determinates them. Design of engines and underbody components, such as suspension, dampers and anti-roll bars (anti-sway bars) and wheels. Furthermore, the aerodynamic elements, such as spoilers, wings and underbody aerodynamics. And finaly the weight and electronic of cars.
Description
Citation
FEJFAR, M. Závodní vozidla třídy GT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Bauer, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
V průběhu obhajoby student seznámil komisi s obsahem a podstatnými závěry své práce. V návaznosti na to zodpověděl následující otázky členů zkušební komise: 1. Jak se určí aerodynamický odpor vozidla? Na čem závisí? 2. Proč je důležité uvádět maximální výkon motoru při určitých otáčkách?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO