Konstrukční návrh prvků tribometru s recipročním pohybem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem prvků pro tribometr s recipročním pohybem. Na základě stávajících výzkumů je sestaveno několik koncepčních řešení, z nichž je vybráno to nejvhodnější pro danou aplikaci. Tribometr bude sloužit pro experimentální měření na reálné chrupavce, která by měla vést k lepšímu pochopení třecích a mazacích procesů v synoviálním kloubu. Výsledkem této práce jsou jednotlivé navržené prvky spolu s výrobními výkresy.
The bachelor thesis deals with design of parts of tribometer with reciprocating motion. Several conceptual solutions are made on base of existing studies from which the best solution for given application is selected. The tribometer will be used for experimental measuring on real cartilage which should lead to better understanding of friction and lubrication processes in synovial joint. The outcome of this thesis are component parts along with the manufacturing drawings.
Description
Citation
DRAŽKA, O. Konstrukční návrh prvků tribometru s recipročním pohybem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Daniel Koutný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Brandejs, CSc. (člen) Ing. Petr Šperka, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Strecker, Ph.D. (člen) Ing. Aneta Zatočilová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO