Maticový sluchátkový zesilovač pro studiový monitoring

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem maticového sluchátkového zesilovače pro studiový monitoring. Jedná se o účelové zařízení pro míchání více zvukových kanálů do sluchátek interpretů, které se využívá při pořizování zvukových nahrávek ve studiu. Základ tohoto zařízení obsahuje vstupní část pro linkový audio signál, směšovací část, která slouží k nastavení úrovní jednotlivých vstupů pro každý výstup, část zesilovače s nastavením úrovně výstupního signálu pro každý výstup a výstupní část pro připojení sluchátek. Zařízení využívá připojení k sběrnici linkového vícekanálového audio signálu, která také zajišťuje dálkové napájení všech připojených zařízení. Jedná se o náhradní řešení monitoringu jinak sestaveného ze samostatných malých mixážních pultů, které umožňuje jednoduché a rychlé připojení požadovaného počtu monitorovacích bodů.
This bachelor´s thesis describes the design of a matrix headphone amplifier for studio monitoring. The proposed amplifier is a purpose-built device to be used in studio sound recording for the mixing of multiple audio channels directed to the interpreters´or performers´ headsets. The device is basically composed of the following parts: An input section for the audio line, a mixing section which secures the setting of individual input levels for each output, an amplifier section allowing the setting of the output signal level for each output, and an output section enabling the connection of headphones. The equipment utilizes a connection to a multi-channel audio signal bus; this bus also provides for remote power supply to all the connected devices. The solution described in the thesis can be defined as alternative monitoring that facilitates quick and easy connection of a required number of monitoring points (in other cases, such monitoring is usually realized by means of individual small mixing consoles).
Description
Citation
ŠTĚRBA, V. Maticový sluchátkový zesilovač pro studiový monitoring [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Elena Cocherová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO