Zařízení na vyplavování podpůrného materiálu pro 3D tisk

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je návrh automatizovaného zařízení pro vyplavování a rozpouštění podpor používaných při 3D tisku na stroji Dimension SST 1200. Práce obsahuje pojednání o současném stavu poznání, koncepční návrhy a konečný konstrukční návrh. Konečné řešení se skládá ze svařence rámu a kupovaných součástí. Zařízení umožňuje rozpuštění podpor v roztoku hydroxidu sodného a následné finální omytí dílů ve vedlejší nádobě. Součástí jsou i ochranné elektronické prvky a systém držení koše. Přiložena je i technická dokumentace.
The aim of this bachelor thesis is to produce a design of an automatic device that washes away and dissolves supports used by 3D printing machine Dimension SST 1200. The thesis contains chapters on a current state of knowledge of the device, its conceptual designs as well as a final engineering design, which is made of weldment and bought components. The proposed device enables the dissolution of the supports in a sodium hydroxide solution and their final washing in a secondary tank. The design also has protective electronic elements and a system for holding a basket. Technical documentation of the device is included in the thesis.
Description
Citation
VODEHNAL, M. Zařízení na vyplavování podpůrného materiálu pro 3D tisk [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. David Paloušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Šperka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (člen) Ing. Jakub Roupec, Ph.D. (člen) Ing. David Nečas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO