Bezdotykové měření teploty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá bezdotykovým měřením teploty, která je v dnešní době používaným prostředkem pro termodiagnostiku a predikci teplotního chování strojů. V práci je uveden základní přehled kontaktních a bezkontaktních způsobů určení teploty. Zaměřuje se především na termografii a její důvody k používání u obráběcích strojů, přičemž součástí jsou dvě jednoduchá a názorná měření pomocí termokamery.
The bachelor thesis deals with non-contact temperature measurement, which is currently used for thermodiagnostics and prediction of temperature behavior of machines. In the thesis is described a basic overview of contact and non-contact methods of temperature determination. It focuses primarily on thermography and its uses for machine tools and includes two simple and clear measurements use of thermocamera.
Description
Citation
NEGROVÁ, S. Bezdotykové měření teploty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
prof. Ing. Dušan Maga, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (člen) Ing. Jan Blechta (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO