Technologie protlačování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá zpracováním literární studie technologií protlačování jako studijního textu. Popsány jsou zde základní principy technologie, rozdělení metod, použité materiály, stroje a nástroje a oblasti použití. Hlavním zaměřením práce jsou výhody a nevýhody technologie a její skutečné použití v praxi, což je doloženo příkladem využití z české firmy Vítkovice Cylinders.
This bachelor thesis is a literary study dealing with extrusion technology and is aimed to be used as a study material. There are described basic principles of technology, the division of methods, used materials, machines, tools and the area of usage. The main focus of this work is to depict advantages and disadvantages of extrusion technology and its application in practice, which is supported by the example of usage in one of the Czech companies called Vítkovice Cylinders.
Description
Citation
CHÁMA, J. Technologie protlačování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (místopředseda) Ing. Michaela Císařová, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Staněk (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student představil zkušební komisi bakalářskou práci a odpověděl na otázky oponenta práce a členů komise. 1. Vysvětlete postup výroby šroubu technologií protlačování. 2. Jakým způsobem se zajišťuje mazání při protlačování? 3. Jaká je hlavní výhoda metody protlačování oproti třískovému obrábění?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO