Posouzení výhodnosti koupě bytového domu v Řečkovicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vyhodnocením investice do koupě bytového domu v Brně-Řečkovicích. Vyhodnocení je provedeno na základě vyčíslení všech příjmů a nákladů spojených s dlouhodobým pronájmem bytových jednotek nebo jejich prodejem za účelem krátkodobého zhodnocení vložených prostředků. Důležitým faktorem pro dosažení požadované rentability investice je poptávka na realitním trhu, a proto jsou v této práci vyhodnocena kritéria která, ji ovlivňují a ovlivňují tak i cenu obvyklou za prodej či pronájem bytových jednotek.
This diploma thesis deals with evaluation of the investment to purchase of a residential building in Brno-Řečkovice. The evaluation is based on the quantification of all costs and revenues associated with the long–term renting of apartments or selling them for short–term appreciation of invested funds. The important factor for achieving the desired return on investment is demand of the real estate market. The criteria that influence demand on the real estate market also influence the usual selling prices or rental revenues of residential units.
Description
Citation
HLADÍK, P. Posouzení výhodnosti koupě bytového domu v Řečkovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Posouzení výhodnosti koupě bytového domu v Řečkovicích. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázky: Co je výhodnější prodej či pronájem bytového domu? Jaká je míra rizika u dlouhodobého pronájmu a případně jak bylo riziko zahrnuto do práce? Diplomant na otázky odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO