Stanovení hodnoty podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá stanovením hodnoty podniku a teoretickým aspektům jeho oceňování. Pro stanovení hodnoty konkrétního podniku byla zvolena společnost MORAVOSTAV Brno, a. s. stavební společnost. Na základě teoretických poznatků je v práci prováděna strategická a finanční analýza a ocenění podniku je stanoveno výnosovými metodami diskontovaného peněžního toku a ekonomické přidané hodnoty.
This diploma thesis deals with assesing the value of a specific company and with theoretical aspects of such valuation. A construction company called MORAVOSTAV Brno, a. s. stavební společnost was chosen for the assessment. Based on the theoretical findings a strategic and financial analysis was conducted and the value of the company was established by valuation methods of discounted cash flow and economic value added.
Description
Citation
HROMEK, J. Stanovení hodnoty podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Danuše Nerudová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Hořický (člen) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
otázky oponenta: odpovězeno Prof. Režňáková: Společnost nemá cizí droje? - Má, úvěry. Jaký je předpoklad použití výnosových metod? - Trvání podniku. JUDr. Kopřiva: Jaké je riziko developerských projektů? - 100 % hypotéky už nelze poskytovat. Jaké omezení na hypotéky plánuje ČNB? - neodpovězeno. Doc. Zinecker: Na základě jakých zdrojů jste stanovil hodnotu konkurenční výhody podniku? - Po konzultaci s vedením.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO