Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na finanční zdraví společnosti, která se zabývá distribucí lodí závodních tříd po celém světě. Hlavním cílem diplomové práce je zhodnocení dosavadní finanční situace podniku a navrhnout cesty k jejímu zlepšení. Nejprve se práce se věnuje teoretickým východiskům ekonomické analýzy společnosti. Poté jsou tato teoretická východiska na společnost prakticky aplikována. Následně jsou, dle zjištěných výsledků, interpretované výsledky uskutečněné analýzy hospodářská situace podniku a navržena opatření, která by zajistila pozitivně hodnocenou finanční kondici analyzované společnosti.
This diploma thesis is focused on the financial health of the company, whose business is based on distribution of racing class ships all over the world. The main goal of the diploma thesis is to evaluate the financial situation of the company and to propose ways to improve it. At first, the thesis deals with the theoretical basis of the company's economic analysis. Then these theoretical starting points for the company are practically applied. Consequently, according to the results, the economic situation of the company is interpreted and measures have been proposed to ensure a positive financial condition of the analyzed company.
Description
Citation
FILIPOVÁ, S. Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) Ing. Radim Vlček (místopředseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-09
Defence
otázky vedoucího - zodpovězeno otázky oponenta - zodpovězeno Ing. Ptáček: Má firma i výdaje v eurech? Uvažovala jste u zajištění proti devizovému riziku o celkový tržbách v eurech? Jaké další návrhy na zlepšení byste mohla navrhnout v souvislosti s dobou obratu závazků? Přistoupila firma k devizovému zajištění? - zodpovězeno Ing. Vlček: Jaké změna nastala v roce 2014 v souvislosti s obchodní marží? Jaké další možnosti devizového zajištění byste mohla použít? - zodpovězeno prof. Režňáková: Dělala jste průzkum v jiných firmách ohledně devizového zajištění? Vysvětlete vámi používané ukazatele finanční analýzy. - částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO