Finanční plán podnikatelského subjektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Plánování představuje nástroj pro rozvoj organizace a určování směru rozvoje. Při plánování je důležité definování a stanovování cílů, prostředků a opatření, které jsou vázány na určité časové období. Sestavení finančního plánu musí vycházet z finanční analýzy, která hodnotí současný, minulý i budoucí stav financí podniku. Finanční analýza nám udává informace o silných a slabých stránkách společnosti a tím napomáhá při rozhodování o jejím dalším vývoji a dosažení zisku.
Planning is a tool for organizational development and determining the course of development. When planning, is important to define and establish objectives, means and measures that are bound to a specific period. Preparing the financial plan must be based on financial analysis, which assesses the current, past and future state of corporate finance. Financial analysis gives us information about the strengths and weaknesses of the company and thus helps to decide on its future development and profit.
Description
Citation
OUDOVÁ, M. Finanční plán podnikatelského subjektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (předseda) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Polák, Dr. (člen) Ing. Petr Kutěj (člen) Mgr. Milan Chytil (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO