Návrh úprav napájení města Modřice a okolí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem úpravy napájení města Modřice a okolí. V práci je popsáno základní teoretické rozdělení elektrizační soustavy a samotné distribuční soustavy. Následně je prostor věnován rozvoji a výstavbě samotných VN sítí a vysvětleny jsou i metody a způsoby výpočtu ustáleného chodu sítě. Tyto metody jsou pak využity ve výpočetních programech, které jsou uvedeny v další kapitole této práce. Cílem praktické části práce je nejprve zjistit aktuální stav sítě v zadané lokalitě. Dále je dle požadavků na navýšení příkonu případně připojení nových odběrných míst navrženo několik úprav. Navržené úpravy jsou dále posouzeny pro různé provozní stavy. Výsledkem je poté síť, která je funkční, provozuschopná a spolehlivá. Celá analýza probíhá ve výpočetním programu PAS DAISY Off-line V4 Bizon.
ABSTRACT This thesis is concerned with a technical modification of design of the electrical power systems for Modřice and its surroundings. The thesis describes a basic theoretical distribution of the electricity network and the distribution network itself. Following chapters are devoted to the development and construction of the HV networks and to the methods and ways of calculating the steady operation of the network. These methods are then used in the computational programs that are presented in the next chapter of this paper. The aim of the practical part of the thesis is to first determine the current state of the network in the given location. Furthermore, several modifications are proposed according to the requirements for increasing the power consumption or connecting the new supply places. The proposed modifications are further assessed for the different operating conditions. The result is a network that is functional, operational and reliable. The whole analysis is carried out in the PAS DAISY Off-line V4 Bizon computing program.
Description
Citation
ŠERÝ, P. Návrh úprav napájení města Modřice a okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Michal Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Potěšil (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací na téma: Návrh úprav napájení města Modřice a okolí. Student odpověděl na otázky vedoucího a oponenta práce. Doplňující otázku položil doktor Katovský ohledně uplatnění výsledků práce. Student dotaz zodpověděl. Další dotazy měla docentka Orságová na rozvoj výchozí rozvodny pro vedení a na citování převzatého a upraveného obrázku autorem práce. Student dotazy zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO