Analýza tepelné spotřeby objektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na analýzu tepelné spotřeby objektu. Práce popisuje současný stav rodinného domu a možné návrhy způsobu vytápění a ohřevu vody. Součástí řešení je i vytvořený program, který má sloužit jako univerzální výpočtový program pro návrh solárního systému a jeho následné ekonomické vyhodnocení. Program umožňuje i porovnání mezi běžně využívanými zdroji pro vytápění a ohřev vody.
Master’s thesis is focused on analysis of thermal consumption in the buiding. This work describes current state of family house and possible suggestions for heating and water heating. Part of solution is created program, which supposed to serve as universal calculation program for design and economic evaluation of suggested solar systém and allows a comparison between commonly used sources for heating and water heating.
Description
Citation
HOUZAR, T. Analýza tepelné spotřeby objektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací s názvem Analýza tepelné spotřeby objektu. Vedoucí práce doktor Radil přečetl svůj posudek a navrhl hodnocení stupněm B – 88b. Doktor Radil dále přečetl posudek oponenta Ing. Forala, který navrhuje hodnocení stupněm B – 80b. Oponent měl tři otázky k obhajobě. Student odpovídal na jednotlivé otázky pomocí závěrečného snímku v prezentaci bez žádných závažnějších připomínek komise. Doc. Lázničková položila dotaz na špatné značení jednotlivých veličin a jejich návaznost napříč prací. Další připomínku měl Ing. Kohout ohledně zpracování práce a výpočtové části programu. Student dotaz zodpověděl. Další připomínky měla komise ohledně programu a značení veličin.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO