Posouzení vybraných ukazatelů pomocí statistických metod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením ekonomické situace společnosti Vašíček – pekařství a cukrářství, s.r.o. Poskytnutá data jsou zpracována pomocí vybraných ukazatelů finanční analýzy, analýzy časových řad a regresní analýzy. S využitím regresní analýzy jsou v práci vysloveny predikce hodnot jednotlivých ukazatelů pro následující dva roky. Kromě toho je výpočetně i graficky provedeno porovnání hodnot těchto ukazatelů ve vybrané společnosti s hodnotami konkurenční společnosti. Na základě zjištěných údajů a provedených analýz jsou na konci práce popsány vlastní návrhy na zlepšení současného stavu společnosti.
This bachelor thesis deals with an evaluation of economic situation of a company Vašíček – bakery and confectionery, Ltd. Provided data are processed by selected financial analysis indicators, time series and regression analysis. Applying regression analysis, the text provides predictions for selected indicators in the following two years. Furthermore, there is computational and graphical comparison with the performance of a competitor. At the end of the thesis, I provide my own improvement proposals for the company’s current state using the previously ascertained data and its analysis.
Description
Citation
VAŠKOVÁ, H. Posouzení vybraných ukazatelů pomocí statistických metod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Beneš, CSc. (místopředseda) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Novák, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Otázky vedoucího: zodpovězeno Otázky oponenta: zodpovězeno Ing. Bočková: Bude podniku nějak komplikovat činnost zavedení EET? zodpovězeno Ing. Novák: Zkoumala jste, kde by měli být prodejny umístěny a případně jakou formou? Dokázala by společnost realizovat i na vesnicích z pohledu odbytu, přiměřený zisk? Zamýšlela jste umístění i blízko vlakového či autobusového nádraží? zodpovězeno doc. Beneš: Promítla jste i do finanční analýzy zvýšení nákladů, při zavádění nových prodejen? zodpovězeno prof. Režňáková: Jak jste počítala ziskový ukazatel? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO