Kritická analýza regionální nezaměstnanosti a návrhy na její řešení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaobírá tématikou nezaměstnanosti v okrese Jihlava. Zaměřuje se převážně na ohrožené skupiny uchazečů o zaměstnání, kteří mají ztížený vstup na volný trh práce. Analyzuje současnou situaci a navrhuje formy řešení a jejich opatření, v rámci kterých by mělo dojít ke snížení míry nezaměstnanosti těchto rizikových skupin v okrese Jihlava.
This thesis deals with the theme of unemployment in the district Jihlava. It focuses mainly on vulnerable groups of jobs seekers who have limited entry to the open labor market. It analyzes the current situation and proposes solutions and forms of action, under which should lead to a reduction in the unemployment rathe of these risk groups in the district Jihlava.
Description
Citation
BOUDNÁ, M. Kritická analýza regionální nezaměstnanosti a návrhy na její řešení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
otázka vedoucího práce č. 1 - odpovězeno otážka vedoucího práce č. 2 - odpovězeno otázka oponenta - odpovězeno Ing. Bočková - Jak konkrétně by mohl stát motivovat zaměstnavatele k zavedení sdílených pracovních míst? - částečně odpovězeno Ing. Hanušová - Proč nejsou uvedeny obecné metody poznání v teoretické části nebo alespoň do části cíle a metodické zpracování? - odpovězeno Ing. Breinek - Specifika pro okres Jihlava - jak se liší od ostatních krajů v dané oblasti práce? Proč lidé v tomto kraji nenachází práci? - částečně odpovězeno doc. Zich - Co z přednesených návrhů může ovlivnit přímo kraj? - odpovězeno Doc Zich - Proč je přezaměstnanost v centrální ekonomice a jak by se to řešilo? - částečně odpovězeno Výtky k formální stránce práce a metodice práce
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO