Expanze služby "Ideální nájemce" na nové lokální trhy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce navrhuje opaření pro rozšíření poskytování služby „Ideální nájemce“ na nový lokální trh, konkrétně do Prahy. Teoretická část práce zahrnuje klíčová východiska a teoretické poznatky, ze kterých následně vychází jak analytická, tak i návrhová část. Jedná se o definování podnikatelského plánu a jeho částí, jež by měl obsahovat, a doporučeného postupu, jak jej sestavit. Dále tato kapitola charakterizuje analýzy vnitřního a vnějšího prostředí podniku, kterými jsou PEST analýza, Porterova analýza pěti konkurenčních sil, marketingový mix a SWOT analýza. Analytická část mapuje současné prostředí a situaci firmy a je zaměřena na průzkum budoucího trhu, na který bude v rámci expanze směřovat. Analytická část slouží jako hlavní podklad pro vypracování návrhové části, kde jsou formulovány konkrétní návrhy a doporučení. Tento návrh poskytuje společnosti podklady k tomu, aby bylo dosaženo zamýšleného cíle, kterým je expanze na nový trh do Prahy.
Masters’ thesis suggests the optimal measures for the expansion of the service called “Ideální nájemce” to the new local market, concretely to Prague. In the theoretical part the crucial theoretical know-how is characterized. Knowledge described in the theoretical part was essential for the problem analysis and the proposal part. Business plan and its parts are defined together with the recommendations on how to proceed with the expansion. Furthermore it contains the analysis of the inner and outer space of the firm, which are PEST analysis, Porter‘s model of competitive environment, marketing mix and SWOT analysis. In the problem analysis the present trends and current firm’s position on the market are described, together with the analysis of the new market. Proposal part is based on the previous findings which were used to specify the concrete suggestions on how to achieve the defined objective, which is the expansion to the Prague’s market.
Description
Citation
HUDÁKOVÁ, M. Expanze služby "Ideální nájemce" na nové lokální trhy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Ing. Breinek: Kdo nese náklady spojená s uvedenými riziky? Například při poškození bytu? Kolik bytů má společnost ve správě v současnosti a je reálné dosáhnutí konečného cíle? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO