Stanovení transferové ceny licenčních poplatků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na stanovení transferové ceny licenčních poplatků. Práce je rozdělena do čtyř částí. Teoretická část obsahuje definice klíčových pojmů s využitím mezinárodního a tuzemského práva. Analytická část zahrnuje popis doporučených metod dle OECD a jejich využití pro transakce s licenčními poplatky. Návrhová část popisuje metodický postup stanovení transferové ceny, který je v další části aplikován na modelovém příkladu.
The Master’s thesis is concerned with establishing the transfer price of royalties. The thesis is divided into four parts. The theoretical part contains definitions of key words using international and domestic law. The analytical part includes a description of methods recommended by OECD and their use for royalties transactions. The practical part describes a methodical procedure for establishing the transfer price of royalties, which is then used in the next part for a model example.
Description
Citation
SAŇÁK, M. Stanovení transferové ceny licenčních poplatků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
otázka vedoucího práce – zodpovězeno otázky oponenta - zodpovězeno K diplomové práci byly předloženy vypracované doplňující materiály (reakce na připomínky oponentky) Ing. Křížová: Na straně 125 uvádíte alokační klíč, dle kterého jsou nepoměrně rozdělené zásluhy v oblasti fakturace a vymáhaní pohledávek, jak tomu rozumět? – zodpovězeno – fakturaci má v kompetenci jiná společnost než vymáhaní pohledávek. prof. Režňáková: Vybral jste společnost se sídlem v ČR, postupovalo by se rozdílně v případě, že by měla mateřská firma sídlo v zahraničí? – zodpovězeno – ano prof. Režňáková: Dokázal byste odhadnout jakého počtu firem, v procentech, se tato problematiky dotýká? – zodpovězeno – student uvedl svůj odhad.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO