Zhodnocení významu firemní kultury pro budování konceptu podnikatelské etiky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá firemní kulturou jako jedním z důležitých předpokladů podnikatelské etiky. Práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. V teoretické části je na základě prostudované literatury nastíněna problematika firemní kultury jako faktoru, který významně ovlivňuje výkonnost a efektivitu dané organizace. V praktické části je s pomocí dotazníku The Denison Organizational Culture Survey (autorů Denisona a Neala) analyzována a popsána podniková kultura konkrétní organizace a na základě výzkumných výsledků jsou pak navržena opatření vedoucí ke změně obsahu podnikové kultury, která by ji přiblížila ke kultuře žádoucí.
The thesis deals with a concept of corporate culture as an important supposition of business ethics. In the first theoretical part, based on existing body of literature and research, the issue of corporate culture and its significant impacts on functioning and effectiveness of a particular organization is described. In the empirical part, the corporate culture of a specific organization is analyzed and described using the data obtained from The Denison Organizational Culture Survey (by Denison and Neal). Based on the research results, measures leading to the change of existing corporate culture are suggested.
Description
Citation
ŠUBRTOVÁ, R. Zhodnocení významu firemní kultury pro budování konceptu podnikatelské etiky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
Ing. Olga Girstlová (předseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (místopředseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (člen) Ing. Petr Dydowicz, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rompotl (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO