Robotický vkladač jogurtů do kartonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem technického řešení pro zvýšení efektivity linky na jogurty. Práce je rozdělena do čtyř základních částí. V první části je analyzován současný způsob výroby. Ve druhé části jsou teoreticky rozebrány průmyslové roboty a poté je na základě požadavků vybrán vhodný manipulátor pro danou činnost. Třetí část se zabývá možným konceptem linky pro přesun jogurtů do kartonu. Ve čtvrté části je podle vzoru konceptu vytvořen technický návrh linky obsahující komplexní technickou dokumentaci a popis řídícího algoritmu. Nakonec jsou vyhodnoceny skutečné parametry linky v reálném provozu.
This bachelor’s thesis deals with the design of a technical solution for increasing efficiency of the yogurt packing line. It is divided into four basic parts. The first part discusses pros and cons of the present production. The second part theoretically analyzes industrial robots and based on the requirements, suitable manipulator is chosen. The third part deals with the possible concept of a yoghurt packing line. In the fourth part complex technical documentation and control algorithm are made. Eventually, the real line parameters are evaluated.
Description
Citation
FICEK, V. Robotický vkladač jogurtů do kartonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-21
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO