Numerický model teplotního pole Li-Ion akumulátoru při vybíjení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na lithium-iontové akumulátory obecně a na jejich možnosti modelování v systému ANSYS Fluent. V práci jsou popsány jednotlivé výhody a nevýhody lithium-iontových akumulátorů. Dále jsou zde popsány jednotlivé modely a submodely, které nabízí program ANSYS Fluent. Nezbytnou součástí práce je modelování reálné baterie a porovnání jednotlivých výsledků mezi reálnou baterií a simulací samotnou. V poslední řadě je provedena simulace průrazu baterie.
This work is focused on lithium-ion batteries in general and their modeling capabilities in ANSYS Fluent. The various advantages and disadvantages of li-ion batteries are describes in my work. There are also described the various models and submodels offered by ANSYS Fluent. An essential part of the work is to model the real battery and compare the results between the real battery and the simulation itself. Finally, simulation of battery breakdown is performed.
Description
Citation
NOVOTNÝ, J. Numerický model teplotního pole Li-Ion akumulátoru při vybíjení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ovsík (člen) Ing. Jiří Libich, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Jaký je vliv jemnosti sítě na celkový čas simulace? Na základě jakých kritérií byla zvolena jemnost sítě? Byla nějak analyzována chyba simulaci v závislosti na použité síti? Jaký je hlavní přínos předložené diplomové práce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO