Návrh a konstrukce CNC routeru pro DPS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V strojnom priemysle, jak aditívne, tak aj subtraktívne výrobné metódy sú ovládane inštrukciami vo forme G-kódu, vďaka čomu je možné utilizovať obe technológie v jednom modulárnom zariadení. Hlavným cieľom je navrhnúť, skonštruovať a skalibrovať viacúčelové zariadenie založené na RepRap 3D tlačiarni, ktoré by bolo schopné využívať integrovanú brúsku na precízne frézovanie ľahších materiálov. Zvláštny dôraz je kladený na schopnosť frézovania prepojovacej štruktúry a vŕtania dier do plátovaného substrátu s cieľom fabrikácie funkčnej DPS suchou subtraktívnou metódou.
In mechanical industry, both additive and subtractive manufacturing methods are controlled by instructions in G-code, making it possible to utilize both technologies in one modular device. Main objective is to design, construct, and calibrate multipurpose machine based on RepRap 3D printer, which will be able to use attached spindle to precisely mill light materials. Particular emphasis is given to ability to carve a pattern and drill holes in plated substrate in order to create functional PCB by incision.
Description
Citation
GERJÁK, R. Návrh a konstrukce CNC routeru pro DPS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Petr Vanýsek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
V kapitole č. 2 popisujete CNC frézy a CNC routery. Jaký je mezi nimi rozdíl? Jak velkou DPS je možné na zařízení zpracovávat? Jaké byly rozměry motivu, na kterém byl router testován a jak dlouho trvala jeho výroba? Jak náročné je zařízení na rovinnost základního materiálu? Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO