Ekonomie a ekologie využívání biomasy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou ekonomicko-ekologických souvislostí využívání biomasy. První část je zaměřena na popis podstaty a způsobu využívání biomasy. Další část práce je zaměřena na ekonomické aspekty v souvislosti s biomasou. Nezbytností při zpracovávání určitého zdroje energie je i jeho ekologická problematika, ta je obsahem třetí kapitoly. Poslední část práce se věnuje návrhu kondenzačního výměníku a jeho výkonu vzhledem k vlhkosti paliva a výkonu kotle s kondenzačním výměníkem v závislosti na teplotě vychlazení spalin.
This bachelor thesis deals with an economic and environmental contexts of biomass utilization. The first part focuses on the description of the nature and manner of use of biomass. Another part is focused on economic aspects related to biomass. A necessity in the processing a particular energy source is its ecological problems, that is the third chapter. The last part is devoted to the design condensing heat exchanger and its output relative to the fuel wetness content, and boiler output with a condensing exchanger depending on the combustion products cooling temperature.
Description
Citation
PLÍŠEK, P. Ekonomie a ekologie využívání biomasy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a životní prostředí
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Moskalík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Pavlů, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO