Teorie koalic pro Cournotův model oligopolu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce je věnovaná základním teoretickým aspektům teorie her, chování firem v podmínkách oligopolu a budování teorie, která by popisovala chování firem v kooperativních oligopolních hrách pro Cournotův oligopol. V dané práci jsou vysvětlovány důležité pojmy, jejichž vlastnosti jsou demonstrované na příkladech. Dále je práce soustředěna na kooperativní oligopolní hry, popisování jejich vlastností a definování -charakteristické funkce. Postup počítání a popis některých vlastností kooperativních oligopolních her jsou demonstrované na dvou příkladech.
This bachelor thesis is devoted to the basic theoretical aspects of game theory, to the behavior of firms in oligopoly conditions and to the building of theory which describe behaviour in cooperative oligopoly games for Cournot's oligopoly. At this work are explained important definitions and they properties are demonstrated in the examples. Further work is focused on cooperative oligopoly games, describing their properties and defining a -characteristic function. Procedure of computing it and the description of some properties of cooperative oligopoly games are demonstrated on two examples.
Description
Citation
ERYGANOV, I. Teorie koalic pro Cournotův model oligopolu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické metody v ekonomice
Comittee
doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) doc. Mgr. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Ing. Tereza Šustrová, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-22
Defence
Otázky oponenta - odpovězeno. prof. Koráb - K čemu mohou být využity výsledky Vaší bakalářské práce? - odpovězeno. doc. Půža - Zkoušel jste už výsedky Vaší práce aplikovat? - odpovězeno. Ing. Šustrová - Jaké firmy byste si vybral pro aplikaci výsledků Vaší bakalářské práce? - odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO