Daň z příjmů právnických osob a analýza daňových a nedaňových nákladů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou daně z příjmů právnických osob. Práce obsahuje vysvětlení pojmů z daňové teorie, postup při výpočtu této daně a možnosti využití odčitatelných položek a slev na dani. Dále se zabývá posouzením daňové uznatelnosti vybraných nákladů a s tím souvisejícím dopadem na daň z příjmů právnické osoby. V práci jsou také navrhnuty kroky a opatření vedoucí k daňové optimalizaci v konkrétní výrobní společnosti.
Bachelor thesis deals with issues of corporate income tax. The thesis contains explanations of the concepts of tax theory and the procedures for determining this tax liability of the company and the possibility of using deductible items and tax credits. It also deals with the analysis of tax deductibility of selected costs and the related impact on corporate income tax. The thesis also proposes steps and measures leading to tax optimization in a particular manufacturing company.
Description
Citation
ABRAHAMOVÁ, E. Daň z příjmů právnických osob a analýza daňových a nedaňových nákladů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) Ing. Ladislav Žalio (místopředseda) Ing. Miloš Grásgruber, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Folprechtová (člen)
Date of acceptance
2017-06-23
Defence
otázky vedoucího práce – zodpovězeno otázka oponenta – zodpovězeno Ing. Žalio: Znáte důvod, proč společnost nevytváří rezervy na opravy hmotného majetku? - zodpovězeno – nezná. Ing. Žalio: Jaké je hlavní kritérium pro tvorbu daňové rezervy na opravy hmotného majetku? Může být rezerva tvořena na běžné opravy? - částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO