Regulátor solárního ohřevu bazénu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem regulátoru solárního ohřevu bazénu. Základem bylo prostudovat dostupná řešení regulátorů solárního ohřevu bazénu, definovat požadavky, navrhnout koncept a blokové schéma vlastního termostatu. Dále práce přináší popis několika dostupných cloudových aplikací pro internet věcí. Nejvhodnější je použita pro ovládání termostatu. Výsledný termostat reguluje dva silové výstupy pro filtraci a čerpadlo, je možné jej nastavovat pomocí klávesnice a grafického displeje. V závěru práce je prakticky ověřena funkčnost na modelu i na reálném bazénu se solárním ohřevem.
The master´s thesis deals with the design of the solar heating regulator of the swimming pool. The basis was to study the available solutions for the solar pool controllers, to define the requirements, to design the concept and the block diagram of the own thermostat. The thesis also provides a description of several for the Internet of Things. The most suitable is used to control the thermostat. The resulting thermostat regulates two power outputs for filtration and the pump, it can be set using the keyboard and graphic display. At the end of the work is practically verified functionality on the model and on the real pool with solar heating.
Description
Citation
JABLONČÍK, L. Regulátor solárního ohřevu bazénu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Maliňák (člen) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. 1) Budete pokračovat ve vývoji zařízení? 2) Kde je umístěn snímač teploty v kolektorech? 3) Jaký snímač je použit pro měření teploty v kolektorech?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO