Program pro návrh asynchronního motoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca pojednáva o možnostiach využitia algoritmov pre návrh asynchrónnych strojov s klietkou nakrátko so zameraním na elektromagnetický návrh a analytické overenie oteplenia. Tento typ motora patrí medzi najpoužívanejšie v priemysle pre svoje špecifické vlastnosti. Celý elektromagnetický návrh tohto typu stroja je podložený analytickými výpočtami, ktoré sú v praxi overené. Cieľom je znížiť podiel ľudského faktoru a prenechať výpočet návrhovým algoritmom a optimalizácii.
This thesis is dealing with design algorithm of squirrel cage machines with TEFC design focusing on electromagnetic and thermal design. This type of machine is mostly used in the industry because of its specific properties. Design TEFC machines are supported by year-tested analytical calculations with high accuracy. The aim of this work is to decrease human factor in the design process implementing algorithms and optimization.
Description
Citation
RÚRA, D. Program pro návrh asynchronního motoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Jan Knobloch, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student představil svoji práci na téma „Program pro návrh asynchronního motoru“. Student na úvod uvedl postup návrhu elektrických strojů. Po té vysvětlil způsob návrhu stroje v jeho vlastní práci. Po té představil výsledky návrhu, kde porovnával parametry navrženého stroje jeho vlastním programem s výsledky vypočítané podle vzorů z literatury. Z prezentace bylo zřejmé, že student se zabýval především tepelnými sítěmi a jejími výpočty. Na závěr porovnal měření oteplení jednotlivých částí stroje v ustáleném stavu s vlastními výpočty. Student měl připravené odpovědi od oponenta v prezentaci, kde je po té zodpověděl. V následné diskuzi student odpověděl na otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO