Zvyšování pracovního kmitočtu tištěných antén

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem vlnovodové štěrbinové antény integrované do textilního substrátu. V této práci byly navrženy antény pracující v ISM pásmech 5,8 GHz a 24,125 GHz. Funkčnost antén byla ověřena simulací v programu CST Microwave Studio. Anténa pro pásmo 5,8 GHz je složena z vlnovodu integrovaného do textilu a koplanárního vlnovodu, který přizpůsobuje charakteristickou impedanci antény k 50 koaxiálnímu konektoru. Anténa pro pásmo 24,125 GHz je buzena proudovou sondou. Jako substrát je u obou antén použit 3D textil.
The thesis is focused on the design of a slot antenna integrated into a textile substrate. In the thesis, antennas operating at the frequency 5.8 GHz and 24.125 GHz (ISM bands) were designed. Functionality of the antennas was verified by simulation performed in the program CST Microwave Studio. The antennas consist of a textile integrated waveguide and a coplanar waveguide which adapts the waveguide characteristic impedance to 50 of the input coaxial connector. As a substrate, we used a 3D textile material.
Description
Citation
HAVLÍK, V. Zvyšování pracovního kmitočtu tištěných antén [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Povalač, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šístek, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO