Testování zalévacích hmot pro elektrické stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Zalévací hmoty se v elektrotechnice pouţívají k ochraně elektrických strojů a přístrojů před nepříznivými vlivy, zlepšují jejich izolační vlastnosti a zlepšuje odvod tepla vznikajícímu ve stroji při provozu. Zalitou elektroniku můţeme pouţívat v mokrém, prašném nebo jiném prostředí, ve kterém by takhle neošetřená elektronika nemoha fungovat.
Potting compounds are used in electrotechnics to protect electric machines from the adverse effect, to improve insulating properties and to better heat transferthat is created in machine during their using. Embedding electronics into encapsulants can be used in wet, dusty or other environment, where normally it cannot be used properly.
Description
Citation
CHUDÁ, K. Testování zalévacích hmot pro elektrické stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Ing. Jan Knobloch, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Studentka obhajovala bakalářskou práci na téma "Testování zalévacích hmot pro elektrické stroje". Studentka představila komisi, co jsou to zalévací hmoty a k čemu se používají, dále představila postup měření, jímž se v rámci této práce zabývala. Na konci prezentace hovořila o naměřených výsledcích. Prezentace byla logicky členěna, studentka hovořila plynule. Otázky oponenta k závěrečné byly zodpovězeny. Komise hodnotí obhajobu dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO