Inovace 3D tiskárny typu Rep Rap

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na inovaci a ověření funkčnosti 3D tiskárny typu RepRap. V teoretické části práce jsou charakterizovány jednotlivé aditivní technologie. Praktická část práce je zaměřena na provedení návrhu technických úprav tiskárny tak, aby bylo dosaženo zkvalitnění tisku, přičemž stávající provedení 3D tiskárny je porovnáno s inovovaným řešením. Součástí praktické části práce je testování nastavení tiskových parametrů, různých materiálů pro 3D tisk a nezbytné dokončovací operace. Práce je ukončena zhodnocením použitelnosti inovovaného řešení 3D tiskárny v praxi.
The present Master thesis is focused on innovation and verification of the functionality of a 3D RepRap. The theoretical part of the thesis characterizes individual additive technologies. The practical part is focused on the design of the technical modifications of the printer in order to achieve the quality of the printing, while the current 3D printer design is compared with the innovative solution. The practical part tests the setting of print parameters, various materials for 3D printing and necessary finishing operations. The thesis is completed
Description
Citation
ZÍTKA, L. Inovace 3D tiskárny typu Rep Rap [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Strejček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Neovlivní tlumicí podložka negativně tisk? 2. Hlučnost obou tiskáren je měřena s boxem či bez boxu? 3. Z jakého materiálu je použitý box? 4. Proč je použita pro výpočet návratnosti pouze hodinová sazba? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO