Návrh na zlepšení ekonomické situace podniku s využitím analýzy bodu zvratu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá analýzou nákladů v podniku a návrhem na její zlepšení pomocí bodu zvratu. První část této práce je zaměřena na definici bodu zvratu a jeho vyčíslení. Druhá část práce je zaměřena na realizaci Break even point analýzy v podniku. Výsledky této analýzy pak slouží jako podklad pro nalezení doporučení v oblasti snižování nákladů.
Bachelor thesis analyzes the company's costs and its proposals for improvement using a breaking even point. First part of this thesis is focused on BEP definition and its enumeration. Second part is focused on realization of break even point analysis of company. Results of this analysis are used as a basis for finding recommendations for reducing costs.
Description
Citation
VU, T. Návrh na zlepšení ekonomické situace podniku s využitím analýzy bodu zvratu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) Ing. Mihalisko Marek, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Otázky vedoucího: Zodpovězeno. Otázky oponenta: Zodpovězeno. Další otázky: doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D.: Probírala jste možnosti implementace vašich návrhů s managementem restaurace, případně existuje už nějaký časový hramonogram realizace? Zodpovězeno. Ing. Lenka Smolíková, Ph.D.: Upřesněte navrhovaný způsob dovozu surovin z Vietnamu. Týká se tento váš návrh i masa? Neuvažovala jste v rámci návrhů o možnosti rozvozu jídla nebo rozšíření nabídky? Zodpovězeno. Ing. Marek Mihalisko, Ph.D.: Jak koresponduje váš návrh snížit počet zaměstnanců z 5 na 3 s návrhem snížení nákladů na zaměstnance o 10 %? Upřesněte změny, které v souvislosti se zaměstnanci navrhujete. Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO