Řízení laboratorního zdroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce má za cíl návrh a realizaci laboratorního zdroje ovládaného mikroprocesorem a počítačem pomocí USB rozhraní. V teoretické části práce je popsána USB sběrnice i způsob její implementace do mikroprocesoru. Uvedeny jsou zde základní typy spínaných i lineárních zdrojů a způsoby ovládání pomocí mikroprocesoru. Praktická část práce se zabývá návrhem a následnou realizací celého zdroje. Výsledkem této práce jsou schémata řídící i silové části zdroje, desky plošných spojů, program pro PC, software pro mikroprocesor a výsledky měření na dokončeném zdroji.
This bachelor thesis aims to design and implementation a laboratory power supply controlled by microprocessor and PC via USB. The theoretical part describes the USB bus and the manner of its implementation to the microprocessor. There are the basic types of switching and linear sources and methods of control by a microprocessor. The practical part deals with the design and implementation of the resource. The results of this work are the themes of control and power part of power supply, printed circuit boards, software for the PC and microprocessor and measurements on the completed source.
Description
Citation
HAUER, P. Řízení laboratorního zdroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (člen) Ing. Zoltán Szabó, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO