Komparace daňového dopadu nelegálního zaměstnávání živnostníků v České republice a na Slovensku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalárska práca je zameraná na charakteristiku nelegálnej práce a jej daňový dopad v Českej republike a na Slovensku. Porovnávať bude mieru zdanenia a odvodov poistného medzi samostatne zárobkovo činnou osobou a zamestnancom v Českej republike a na Slovensku a zároveň náklady zamestnávateľa súvisiace so zamestnávaním.
The bachelor`s thesis is focused on the characteristics of illegal work, and its tax impact in the Czech Republic and Slovakia. It will compare the level of taxation and insurance contributions of self-employed persons and employees in Czech Republic and Slovakia and the costs of employer which are connected to employing.
Description
Citation
MNICHOVÁ, S. Komparace daňového dopadu nelegálního zaměstnávání živnostníků v České republice a na Slovensku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) Ing. Libor Benátský (místopředseda) Mgr. Jiří Pospíšil (člen) Ing. Michala Strnadová, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Zábojová (člen)
Date of acceptance
2017-06-23
Defence
otázky vedoucího: odpovězeno Doc. Fedorová: Je rozdíl ve výpočtu daně z příjmů významný? - Ano. Ing. Benátský: Nastala na Slovensku změna v hodnotě maximální výše výdajů stanovené procentem z příjmů? - Neví. Název práce a prezentovaný výstup není v harmonii. Víte jaké jsou rozdíly v zaměstnávání mezi OSVČ a SZČO? - Neví. Jaký je rozdíl v položce SZZP mezi ČR a SR a OSVČ a SZČO? - Neví. Názor komise: Název práce a cíl práce plně nekoresponduje s výstupem práce. V práci není řešeno nelegální zaměstnávání v obou zemích.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO