Portfóliové investice do akcií evropských leteckých společností

No Thumbnail Available
Date
Authors
Briestenský, Marek
ORCID
Advisor
Rejnuš, Oldřich
Referee
Fadrná, Andrea
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřená na fundamentální akciovou analýzu leteckých společností v eurozóně, jejich mezipodnikové srovnání a jejich verifikaci, s ohledem na možný bankrot. V teoretické části jsou vysvětleny metody fundamentální analýzy a teoretická východiska související s kolektivním investováním a fondy kvalifikovaných investorů. V praktické části je provedena analýza a srovnání vybraných společností. Dále je vypočítán bankrotní model pro jednotlivé společnosti. V poslední kapitole praktické části je sestaveno investiční doporučení na základě získaných dat.
Bachelor’s thesis is focused on fundamental stock analysis of eurozone airline companies, their intercompany comparation and their verification considering possibility of bankruptcy. In the theoritical part are explained methods of fundamental analysis and theoritical information related to collective investing and hedge funds. In the practical part is created an analysis and a comparation of these companies. Then there is in the practical part a calculated model of bankruptcy for each company. In the next chapter there is created investment recommendation based on acquired data.
Description
Citation
BRIESTENSKÝ, M. Portfóliové investice do akcií evropských leteckých společností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Rozmahel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Otázky vedoucího: zodpovězeno Otázky oponenta: zodpovězeno Ing. Hanušová: Odkud jste čerpal informace při výpočtu Altmanova z-score? Zohlednil jste skutečnost rozdílných metodik účetních výkazů společností s různých zemí? zodpovězeno Ing. Milichovský: Na základě jste stanovil procentuální hodnoty Vašich návrhů? Jak se můžete zajistit proti ztrátě při špatném poradenství? zodpovězeno doc. Rozmahel: Jaký rizikový profil by mělo mít Vaše navrhované portfolio? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO