Aplikace pro zpracování obrazu na platformě Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá problematikou spracovania obrazu a detekciou predom definovaných objektov z kamery daného zariadenie na platforme Android. Na spracovanie obrazu sú v práci použité nástroje a metódy z knižnice OpenCV. Práca sa skladá z teoretickej časti, kde je popísaná samotná platforma Android, štruktúra tohto operačného systému a vývojové prostredie Android Studio. Teoretická časť práce ďalej popisuje knižnicu OpenCV a teóriu spracovania obrazu pomocou tejto knižnice. V praktickej časti práce je vysvetlená implementácie knižnice OpenCV do vývojového prostredia Android Studio. Ďalej je v praktickej časti popísaný postup pri spracovaní obrazu pomocou knižnice OpenCV. Následne je táto práca venovaná analýze a vyhľadávaniu kontúr, použitie Houghovej transformácie a segmentácií spracovaného obrazu. V práci je ďalej popísaná realizácia grafického užívateľského rozhrania a následne práca s databázou aplikácie. Záver práce je venovaný testovaniu a vyhodnoteniu dosiahnutých výsledkov.
This work deals with an issue of image processing and detection of predefined objects from the camera on Android platform. This work uses image processing tools and methods from OpenCV library. The work consists of a theoretical part, in which the Android platform itself is described, the structure of the operating system and Android Studio development environment. The theoretical part also contains a description of OpenCV library and describes the theory of image processing using this library. The practical part of this work describes implementation of OpenCV library to development environment Android Studio. The practical part also describes techniques for image processing by OpenCV library. Subsequently this work contains analysis and searching for contours, the use of Hough transformation and segmentation of the processed image. This work also describes realization of graphical user interface and subsequently work with the application's database. The conclusion is about final evaluation of the work and achieved results.
Description
Citation
KIAC, M. Aplikace pro zpracování obrazu na platformě Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (předseda) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Povoda, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen) Ing. Vlastimil Člupek, Ph.D. (člen) Ing. Ľuboš Nagy, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Uveďte detailní popis objektů v demonstracích na obr. 1.9 a 1.10. Uveďte přehledný výčet technických omezení (parametrů) Vámi navržené aplikace (max. počet sledovaných buněk, požadavky na výpočetní výkon, FPS atd.). Jak souvisí FPS se světelnými podmínkami při snímání fotoaparátem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO